בשיטוט ברחובות ברלין ניתן להבחין בתופעה של "קירות אטומים", ללא שום פתחים, שהם בעצם דפנות המבנים, תוצר של המלחמה ושל טיפולוגיית המגורים הברלינאית. "הקיר" הופך להיות משטח עבודה, מדיום, המזמן התערבויות רבות ושונות. בעקבות התופעה הנרחבת של הקירות האטומים בתוך המארג העירוני, אמנות הרחוב הופכת להיות חלק מהמרקם של העיר.
אלו יצירות המופת ברחובות ברלין שחייבים להכיר.
צילומים: אור קפלן
בתוך פסאז' קטן ברובע מיטה (Mitte), לידRosenthaler Str. , יש ממש גן עדן של אמנות רחוב, וגם כמה אמנים ישראלים הוסיפו עבודות שלהם. נכון להיום ניתן למצוא שם, בין היתר, עבודות של האמנים הישראלים Dede, Pilpeled וניצן מינץ. העבודות נמצאות ליד בית קפה קטן של ישראלי לשעבר, שחי בגרמניה כבר משנות ה-80.
במקום יש גם פורטרט של אוטו וייד (Otto Weidt), שצויר על ידי האמן Lake Oner. צמוד לעבודה הזו נמצא מוזיאון על שמו של וייד, שהעסיק יהודים חרשים ועיוורים במהלך מלחמת העולם השניה במפעל המברשות שלו, וגם מצא לחלקם מקומות מסתור ככל שהמלחמה התקדמה. אחד ממקומות המסתור היה במקום בו שוכן כיום המוזיאון.
יצירתו של האמן צרפתי Victor Ash בשכונת קרויצברג בברלין כבר נחשבת לאייקונית ונטועה בהיסטוריה העירונית. בעבודה הזו מדבר אש על המירוץ לחלל בתקופת המלחמה הקרה ועל המקום של גרמניה בכלל, ושל ברלין בפרט, בתוך המלחמה הזו.
האמן הבלגי המפורסם ROA מוכר בעיקר בזכות איקונוגרפיה של חיות אורבניות שהוא מצייר בצבעים מונוכרומטיים ברחבי העולם. לרוב החיות שהוא מצייר גדלות באופן טבעי בעיר או במדינה בה הוא מצייר אותן.
בישראל יש רכבות אבל אין לנו ממש train bombing – פרקטיקת גרפיטי מאוד נפוצה בברלין. האמנים בוחרים מראש תחנה, מושכים את בלם החירום של הרכבת, יוצאים, מכסים את הקרון בשמם ואז בורחים לפני שמגיעה המשטרה.
בעת השיטוט בעיר, כדאי לשים לב ליצירות של הצוות הברלינאי (1UP (one united power , שמוכר לא רק בברלין אלא בכל רחבי אירופה כבר למעלה מעשור.
האמן הצרפתי MTO ידוע בסגנונו המונוכרומטי והריאליסטי. הוא מרבה לצייר דמויות אייקוניות מהתרבות הפופולארית ובמקרה הזה את השחקן ג'ק ניקולסון, בתפקידו בסרט "הניצוץ".
פוסט זה התפרסם בשפת רחוב ב- 27.03.2019
יש מצב שיעניין אתכם